Over Schoondergang Van Zwanenburg

Schoondergang Van Zwanenburg biedt al sinds jaar en dag integraal, duurzaam en optimaal rendement op het gebied van: Grootkeukentechniek, Service & Onderhoud en Restaurant- & Keukenartikelen.

Ons succes is geen logisch gegeven. Een rijke historie biedt niet per definitie bestaansrecht. Schoondergang Van Zwanenburg ziet het verleden als leermeester, maar heeft de focus non-stop op de toekomst. Want met elke interactie, met elke keuze, verandert de wereld. Hoe meer we samen besluiten, hoe beter we de toekomst kunnen vormgeven.

De kracht zit in de combinatie

De directe omgeving van eten en drinken zijn de ingrediënten waarmee je het verschil kunt maken: van een lekkere maaltijd naar een fantastische ervaring. Daarom zijn wij met een steeds groeiend aantal opdrachtgevers altijd op zoek naar hét recept, naar hét concept, naar dé setting. Daar waar creativiteit en efficiëntie een perfecte balans vinden. Samen. Want als we samenwerken, is de oplossing altijd beter. Onze kennis en kunde, uw ambitie. In combinatie is dat de toekomst!

Zwanenburg stempel zwart
Oprichting Van Zwanenburg
Via verschillende fusies & overnames is de onderneming gegroeid tot het bedrijf dat men nu kent. 175 jaar geleden is Van Zwanenburg gestart in Breda met een galvanisch bedrijf voor verbronzen en verzilveren van oorijzer.
1845
Zwanenburg stempel zwart
SCHOONDERGANG OUD
Oprichting Schoondergang
In 1922 wordt het bedrijf Schoondergang opgericht. Zoals veel Rotterdamse bedrijven wordt het bedrijf dramatisch getroffen door de oorlog maar de bedrijfsactiviteiten zo goed en zo kwaad als het ging, altijd doorgingen vanuit het huis van de familie.
1922
SCHOONDERGANG OUD
Icoon SvZ zwart 6
Bedrijfsopvolging Zwanenburg
Jeroen Krielen heeft in 2002 het aandeel (50%) van zijn vader overgenomen in Van Zwanenburg Beheer. In de periode hierna is het bedrijf sterk veranderd. De onderneming is meer gaan focussen op digitalisering en internationale inkoop.
2002
Icoon SvZ zwart 6
Icoon SvZ zwart 2
Overname
In 2005 neemt Leen van Rijsewijk als MBl'er het bedrijf Schoondergang over. Het bedrijf is een grote speler in de grootkeuken markt. Investeringen in automatisering hebben gezorgd voor een verdere ontwikkeling tot een moderne speler in de markt.
2005
Icoon SvZ zwart 2
logo vanZwanenburg ATK FC
Verdere groei
De groei van Van Zwanenburg heeft uiteindelijk geleid tot de overname van ATK Grootkeukentechniek in 2015 en De Koksmaat in 2016. Van Zwanenburg heeft zo een prachtige klantenportefeuille opgebouwd.
2015
logo vanZwanenburg ATK FC
Icoon SvZ zwart 7
Fusie
In 2015 zijn Jeroen Krielen en Leen van Rijsewijk gestart met de eerste gesprekken. De gezamenlijke groeikansen leiden uiteindelijk tot een fusie in 2017.
2017
Icoon SvZ zwart 7
Icoon SvZ zwart 3
Verhuizing naar Delfgauw
Na de fusie bleken de afzonderlijke panden al snel te klein voor de ambitieuze groeiplannen. Vanaf 2019 is de onderneming gevestigd in Delfgauw.
2019
Icoon SvZ zwart 3
Icoon SvZ zwart 4
Sterke basis voor de toekomst
In haar 175 jaar historie heeft de onderneming zich opgebouwd tot een gevestigde naam in de professionele keuken branche. Er is een sterke basis gelegd om verder door te groeien in de toekomst.
HEDEN
Icoon SvZ zwart 4

Team

Ruud Blommestein
Rob van Winden
Jan Marc Molendijk
Stacey Siwalette
Janete Neves
Léon Heemskerk