Onderwijskeukens

Waar leren
en praktijk samenkomen
Bij SVZ begrijpen we de unieke eisen en uitdagingen die komen kijken bij het ontwerpen en inrichten van onderwijskeukens. Wij zijn toonaangevende leveranciers van grootkeukens, waaronder horecakeukens, bedrijfskeukens, zorgkeukens, onderwijskeukens, fastfoodkeukens, retailkeukens en leisurekeukens. Duurzaamheid, innovatie en efficiëntie staan centraal in onze benadering. Onze onderwijskeukens zijn ontworpen om een inspirerende en praktische leeromgeving te creëren die voldoet aan de hoogste normen.
Studentvriendelijk
Een leskeuken moet robuust en duurzaam zijn, en jarenlang meegaan. Daarom gebruiken wij uitsluitend hoogwaardige materialen zoals roestvrij staal (RVS) en Trespa.

Bij het gebruik van RVS zorgen we voor een naadloze afwerking, waardoor vuil geen kans krijgt zich te hechten. Trespa is bovendien krasbestendig en verkrijgbaar in diverse kleuren. We kunnen de kleur van de panelen afstemmen op uw huisstijl, zodat uw leskeuken een uniek karakter krijgt.
Praktisch in gebruik
Dankzij een efficiënte indeling, optimale routing en ruime opzet zorgen wij ervoor dat uw studenten snel hun weg vinden in de keuken zonder elkaar in de weg te lopen. Terwijl zij hun kookkunsten oefenen, heeft u goed zicht op wat er op de fornuizen gebeurt. Dit garandeert het hoogste gebruiksgemak en een optimaal leerklimaat.
Veiligheid
In een onderwijskeuken staat veiligheid voorop. Bij SVZ ontwerpen we onze keukens met extra aandacht voor veiligheidsmaatregelen om ervoor te zorgen dat studenten in een veilige omgeving kunnen leren en werken. Dit omvat antislipvloeren om uitglijden te voorkomen, duidelijke markeringen en scheidingen tussen werkgebieden om aanrijdingen te vermijden, en ergonomisch ontworpen werkplekken om lichamelijke belasting te minimaliseren. Onze keukens zijn uitgerust met state-of-the-art apparatuur die voorzien is van veiligheidsfuncties zoals automatische uitschakeling, beschermkappen en hittebestendige handgrepen. Dit vermindert het risico op brandwonden en andere ongevallen.
Opslag, koeling en duurzaamheid
Zorg voor voldoende opslagruimte en koelcapaciteit, en kies duurzame opties om de milieueffecten te minimaliseren en de operationele kosten te verlagen.
Flexibiliteit en schaalbaarheid
Ontwerp de keuken met het oog op flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat deze gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende omstandigheden en groeiende vraag.

Fundamenten van een onderwijskeuken

Het ontwerp en de inrichting van een horecakeuken zijn van vitaal belang voor het soepele verloop van de dagelijkse activiteiten en de algehele efficiëntie van een horecaonderneming. Bij het plannen van de inrichting van een horecakeuken zijn er verschillende belangrijke overwegingen waar rekening mee moet worden gehouden. Hiernaast vind je enkele essentiële inrichtingsvereisten voor het opzetten van een goed functionerende horecakeuken.

Al met al vereist het inrichten van een horecakeuken grondige planning, aandacht voor detail en investeringen in hoogwaardige apparatuur en materialen. Door te voldoen aan de bovenstaande inrichtingsvereisten kunt u een goed functionerende en efficiënte horecakeuken creëren die de basis vormt voor het succes van uw horecaonderneming.

 

Soorten onderwijskeukens

Leskeuken: De ultieme leeromgeving voor toekomstige koks

De leskeuken moet een inspirerende en praktische omgeving zijn waar leerlingen essentiële ervaring en kennis opdoen voor de toekomst. Bij SVZ realiseren we leskeukens die perfect aansluiten op uw lesstof en manier van lesgeven. Onze keukens zijn onderhoudsvrij en studentvriendelijk, waardoor u verzekerd bent van een duurzame en functionele leskeuken waarin studenten jaar in jaar uit hun kookkunsten kunnen oefenen.

De leskeuken voor uw lesmethode

In het kooklokaal is het cruciaal dat de docent goed zicht heeft op wat er op het fornuis gebeurt. Leerlingen moeten elkaar niet in de weg lopen en voldoende werkruimte hebben. Onze leskeukens zijn ruim opgezet om overzicht te behouden en effectief les te kunnen geven. Bovendien bieden wij uitgebreide maatwerkopties. Extra werk- of opbergruimte, uitschuifbare verhogingen, ingebouwde apparatuur, de keuze voor het keukenblad en de indeling: al uw wensen worden gerealiseerd in onze RVS-fabriek.

Kantine en uitgiftekeukens: de ideale keukenoplossing voor elke onderwijsinstelling

Bedient u 100 of 1500 studenten tijdens de pauze? Voor elke onderwijsinstelling realiseren wij de perfecte keukenoplossing. Of het nu gaat om een compacte keuken voor uw schoolkantine of een hoogwaardige uitgiftekeuken voor uw schoolrestaurant, wij bieden maatwerkoplossingen die aan al uw eisen voldoen.
Onze keukens kenmerken zich door een efficiënte indeling, gebruik van duurzame materialen, maximale hygiëne en hoogwaardige apparatuur. We bieden tal van inbouwopties om uw keuken volledig op maat te maken.
Van ontwerp tot realisatie denken wij met u mee. Wij adviseren u onder andere over het opvangen van piekmomenten tijdens de pauzes, slim gebruik van de beschikbare ruimte en het stimuleren van gezondere lunchkeuzes.

Pantry keukens

Veel scholen zijn ook voorzien van pantrykeukens voor lerarenkamers. Hierdoor kunnen leraren in alle rust hun eigen lunch of maaltijd voorbereiden en koffie zetten. Onze pantry keukens zijn gemaakt van duurzame en zeer hygiënische materialen, wat zorgt voor eenvoudige reiniging en een lange levensduur. Elke pantry keuken kan volledig naar wens worden samengesteld, waarbij vrijwel alle inbouwopties mogelijk zijn.
U kunt kiezen uit een breed scala aan hoogwaardige apparatuur die wij naadloos integreren in uw keuken. Van inbouwkoelkasten en vaatwassers tot magnetrons, kookplaten en koffiecorners – u kiest, wij maken. Zo bent u verzekerd van een pantry keuken die altijd van alle gemakken is voorzien.

Veelgestelde vragen

  • Wat maakt onderwijskeukens anders dan andere grootkeukens? Onderwijskeukens moeten zowel functioneel als educatief zijn, met speciale aandacht voor veiligheid en hygiëne om een optimale leeromgeving te bieden.
  • Hoe helpt SVZ bij het ontwerpen van een onderwijskeuken? Ons team van experts werkt nauw met u samen om een keuken te ontwerpen die voldoet aan al uw eisen, van lay-out en apparatuurkeuze tot installatie en onderhoud.
  • Welke apparatuur is essentieel voor een onderwijskeuken? Essentiële apparatuur voor onderwijskeukens omvat professionele fornuizen, ovens, koelkasten, vriezers, vaatwassers en speciale leermiddelen zoals demonstratie-opstellingen en didactische apparatuur.

 

24/7 service & ondersteuning

We begrijpen dat stilstand geen optie is in de snel veranderende wereld van de horeca. Daarom staat ons toegewijde serviceteam 24/7 klaar om eventuele problemen of noodsituaties aan te pakken, waardoor uw keuken te allen tijde soepel draait.

Hoogwaardige Restaurant- en Keukenartikelen

Naast onze ontwerp- en adviesdiensten bieden we ook een selectie van hoogwaardige restaurant- en keukenartikelen aan. Van chefsmessen tot state-of-the-art apparatuur, we bieden alles wat u nodig heeft om uw keuken uit te rusten voor succes.

Ervaar het verschil met Schoondergang & Van Zwanenburg en breng uw culinaire onderneming naar nieuwe hoogten. Neem vandaag nog contact met ons op om uw reis naar een werkelijk uitzonderlijke keukenervaring te beginnen.

In 5 stappen naar een op maat gemaakte horeca keuken

De Librije 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PROJECT

Restaurant ’t Landhuys – Landgoed Tespelduyn

PROJECT

Restaurant Avans Hogeschool – Breda

PROJECT

Bistrot Centraal – Utrecht

PROJECT

De Vreemde Vogel – Vlaardingen

STORY

Ons MVO-beleid

STORY

Bunzl & SVZ gaan samenwerken

STORY

Nieuwe website

Ervaringen

Rectangle 97
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Rectangle 97
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
Rectangle 97
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe

Veel gestelde vragen over onderwijskeukens

Wij leveren grootkeukentechniek voor diverse sectoren, waaronder de gezondheidszorg, bedrijfsrestaurants, horeca en scholen.

Bij Schoondergang Van Zwanenburg onderscheiden we ons door een rigoreus andere aanpak, gedegen en doordacht. We zijn nauw betrokken bij het traject en stemmen het ontwerp niet alleen af op interne keukenbehoeften maar ook op externe factoren.

Bij Schoondergang Van Zwanenburg hebben we alles in eigen huis, inclusief eigen ontwerpers, tekenaars, productie, planners, projectleiders, installateurs, monteurs, en service en onderhoud. Dit draagt bij aan het leveren van complete en hoogwaardige keukenoplossingen.

Wij blijven flexibel en passen ons aan wanneer bijvoorbeeld de locatie niet klaar is. We passen de planning aan en zorgen ervoor dat deze aansluit op de nieuwe omstandigheden.

Bij Schoondergang Van Zwanenburg denken we vanaf het begin na over de materialen om ervoor te zorgen dat het geheel goed functioneert. We gaan van het geheel naar het detail en vice versa om de kwaliteit te waarborgen.

SVZ messenblog 7 delig incl messen (2)
Combisteamers, koelkasten, fornuizen en grills: alle apparatuur die u nodig heeft vindt u in onze webshop en in één van onze vestigingen
Dankzij onze landelijke servicedienst is er altijd een monteur in de buurt. Zij helpen u met preventief onderhoud aan uw apparatuur en lossen storingen snel op. Zo hoeft uw keuken nooit onnodig stil komen te staan.