Duurzaamheid

Voorop in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda als een actueel en urgent thema. Schoondergang Van Zwanenburg wil niet achterblijven, maar vooroplopen door stelling te nemen en keuzes te maken die de impact op het milieu en de leefomgeving zoveel mogelijk beperken. Tegelijkertijd streven we naar behoud van de kwaliteit en economische voordelen van onze producten en diensten. Dit is een voortdurend proces waarbij we dagelijks nieuwe inzichten opdoen en nooit stil kunnen staan. Wij geloven dat ‘duurzaamheid’ geen loze marketingbelofte mag zijn, maar integraal moet worden meegewogen in alles wat we als onderneming doen.

Op welk gebied integreren wij onze duurzaamheids-aspiraties?

Onze klanten

Binnen Schoondergang Van Zwanenburg hanteren we een duurzaam uitgangspunt, beginnend met het vaststellen van een duurzame lijn in onze merkenmix. We zetten ons voortdurend in om onze klanten bewust te maken van duurzame alternatieven.

Wij geloven dat elke interactie en keuze invloed heeft op de wereld om ons heen. Daarom streven we naar een voortdurende verbetering en innovatie op het gebied van: Grootkeukentechniek, Service & Onderhoud en Restaurant- & Keukenartikelen. Bij Schoondergang Van Zwanenburg staat onze rijke historie niet alleen symbool voor ons verleden, maar ook voortdurende toewijding aan het vormgeven van een duurzame toekomst. Wij willen onze klanten blijven inspireren en ondersteunen op hun weg naar duurzame keukenoplossingen.

Onze leveranciers

Bij Schoondergang Van Zwanenburg besteden we nauwgezet aandacht aan de sociale en milieuaspecten bij het inkopen van producten en diensten. Onze zorgvuldig geselecteerde leveranciers delen dezelfde waarden als ons bedrijf. We dagen onze leveranciers voortdurend uit om innovaties op het gebied van duurzaamheid door te voeren en zich blijvend te ontwikkelen.

De maatschappij

Bij Schoondergang Van Zwanenburg geloven we dat een waardevolle bijdrage aan de maatschappij bij onszelf begint. Vanuit onze organisatie streven we ernaar intrinsiek bij te dragen aan de samenleving. Zo verzamelen we bijvoorbeeld gebruikte cartridges en oude mobiele telefoons voor Stichting Opkikker. Deze items worden gerecycled en voor elk exemplaar ontvangt de stichting een vergoeding, waarmee zij gezinnen met een ongeneeslijk ziek kind kunnen ondersteunen.

Daarnaast nemen wij, samen met onze medewerkers, actief deel aan World Cleanup Day. In teamverband gaan we op pad om specifieke locaties vrij te maken van afval. Het is een kleine moeite met een groots resultaat.

Groene energie

Bij Schoondergang Van Zwanenburg implementeren we diverse afvalscheidingsprocessen, en waar mogelijk maken we gebruik van een recyclesysteem.

Ons bedrijf vermijdt zakendoen met landen waar sprake is van lage lonen en een reële kans op vormen van slavernij en/of kinderarbeid tijdens de productie. Daarnaast streven we naar het verminderen van CO2-uitstoot en blijven we voortdurend zoeken naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van duurzame grondstoffen, producten en diensten.

Duurzame partners

Certificaten

iso9001 black
iso 14001 black

Duurzame artikelen

Duurzame blogs

STORY

SVZ’s Horecava 2024

STORY

Ons MVO-beleid

STORY

Bunzl & SVZ gaan samenwerken

Veelgestelde vragen over duurzaamheid

Grootkeukentechniek kan bijdragen aan duurzaamheid door energiezuinige apparaten te gebruiken die minder water en elektriciteit verbruiken. Het implementeren van systemen voor waterterugwinning en het gebruik van materialen met een lage milieu-impact voor keukenapparatuur zijn ook belangrijke stappen. Daarnaast helpt het integreren van technologieën voor slim energiebeheer om piekverbruik te verminderen en de algehele efficiëntie te verhogen.

Preventief onderhoud omvat regelmatige inspecties en schoonmaak van apparatuur, het tijdig vervangen van versleten onderdelen en het zorgen voor goede ventilatie om oververhitting te voorkomen. Dit verlengt niet alleen de levensduur van de apparatuur, maar zorgt ook voor een efficiëntere werking, wat resulteert in een lager energieverbruik en minder voedselverspilling.

Storingen kunnen duurzaam worden aangepakt door gebruik te maken van diagnose op afstand en monitoringstechnologieën om problemen vroegtijdig te identificeren en snel te verhelpen. Het trainen van keukenpersoneel om kleine problemen zelf op te lossen kan ook helpen om de afhankelijkheid van externe serviceteams te verminderen en de reparatietijd te verkorten. Daarnaast is het belangrijk om gerecyclede of gereviseerde onderdelen te gebruiken voor reparaties om de milieu-impact van nieuwe productie te vermijden.

Bij het kiezen van duurzame restaurant- en keukenartikelen moet gelet worden op de producten die gemaakt zijn van gerecyclede of gemakkelijk recyclebare materialen. Producten met een lange levensduur en die energie- of waterbesparing bieden, hebben de voorkeur. Het is ook belangrijk om te kijken naar de milieukeurmerken zoals Energy Star of EU Ecolabel, die de duurzaamheid van producten certificeren.