Zorgkeukens

Maatwerk voor optimale zorg
Als chef-kok in een zorginstelling, zoals een ziekenhuis, wilt u een keuken die functioneel, veilig en hygiënisch is. U heeft behoefte aan efficiënte werkstromen, betrouwbare apparatuur en een omgeving die voldoet aan de hoogste hygiënenormen. Bij Schoondergang Van Zwanenburg zorgen wij ervoor dat uw keuken een plek is waar maaltijden met zorg en aandacht bereid kunnen worden. Ontdek hoe onze oplossingen voor uw zorgkeuken bijdragen aan de gezondheid en het welzijn van uw cliënten.
Optimale werkstromen
In een zorgkeuken is een optimale werkstroom belangrijk voor zowel efficiëntie als voedselveiligheid. Bij Schoondergang van Zwanenburg richten wij ons op de routing. Een goede routing zorgt voor een georganiseerde en veilige stroom van mensen, ingrediënten en gereedschappen en hierdoor kunnen maaltijden snel en nauwkeurig worden bereid. Dit bevordert een soepele samenwerking tussen personeel en maakt flexibele aanpassingen aan dieetbehoeften mogelijk. Uiteindelijk draagt een goede routing bij aan de kwaliteit van de maaltijden en het welzijn van de cliënten.
Betrouwbare apparatuur

In een zorgkeuken is betrouwbare apparatuur belangrijk. De maaltijden moeten vaak snel voor grote groepen worden bereid. Daarom moet apparatuur geschikt zijn voor hoge capaciteit, zodat grote hoeveelheden voedsel zonder kwaliteitsverlies kunnen worden verwerkt. We kijken ook naar apparatuur die de bereidingstijd kan verkorten. Zo dragen we bij aan een aangename eetervaring voor iedereen.

Strikte hygiëne normen
Een goed ontworpen zorgkeuken is belangrijk voor voedselveiligheid in zorginstellingen. Dat weten wij bij Schoondergang Van Zwanenburg als geen ander. Door de keuken in specifieke zones te verdelen-zoals voor rauw voedsel, koken en reinigen-wordt kruisbesmetting voorkomen. Een logische werkstroom en toegankelijke, onderhoudsvriendelijke materialen vergemakkelijken het schoonmaken. Samen zorgen we ervoor dat de keuken voldoet aan strikte hygiënenormen en veilige maaltijden kan bieden aan cliënten.
Duurzaamheid
Duurzaamheid is ook een belangrijke overweging; investeer in energiezuinige apparatuur en duurzame materialen om de ecologische voetafdruk te verkleinen en operationele kosten te verlagen.
Veiligheidsvoorschriften
Tenslotte moet de keuken voldoen aan de strikte veiligheidsvoorschriften die gelden binnen de zorgsector, inclusief brandveiligheid en HACCP-richtlijnen. Het is essentieel om samen te werken met een ervaren leverancier die kan helpen bij het navigeren door deze complexe eisen en bij het ontwerpen van een zorgkeuken die aan al uw behoeften voldoet.

De fundamenten van een zorgkeuken

Een effectieve zorgkeuken begint met solide fundamenten. Bij Schoondergang Van Zwanenburg zorgen wij voor optimale werkstromen, betrouwbare apparatuur en strikte hygiënenormen. Onze maatwerkoplossingen zorgen voor optimale prestaties en zorgkwaliteit.

SVZ & zorgkeukens

Uw keuken, onze passie

Bij Schoondergang Van Zwanenburg streven we ernaar om uw keukenproject tot in de kleinste details te perfectioneren. Onze services gaan verder dan alleen het leveren van standaardoplossingen; we bieden maatwerkontwerpen die naadloos aansluiten op uw specifieke behoeften en visie.

Advies en ondersteuning

Bij Schoondergang Van Zwanenburg begrijpen we dat keukens in zorginstellingen specifieke eisen stellen op het gebied van indeling, gebruiksvriendelijkheid en voedselveiligheid. Ons team biedt deskundig advies voor het ontwerp van een keuken die voldoet aan de unieke behoeften van zorgomgevingen, met de nadruk op een efficiënte, gebruiksvriendelijke en veilige werkruimte voor uw personeel.

We richten ons op de optimale indeling van de keuken om workflows zo eenvoudig mogelijk te maken. Hierdoor kunnen uw medewerkers snel en efficiënt werken, zelfs tijdens piekmomenten.

Voedselveiligheid is een prioriteit in zorginstellingen. Wij zorgen ervoor dat het keukenontwerp voldoet aan alle normen voor hygiëne en voedselveiligheid, met aandacht voor HACCP-richtlijnen en de juiste opslag- en bereidingsruimtes. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces, van het eerste advies op locatie tot de uiteindelijke installatie en bijbehorende uitleg.

Maatwerk

Wij leveren keukens die volledig zijn afgestemd op uw specifieke wensen en eisen. Wanneer een keuken maatwerk vereist, worden de afmetingen door onze projectleiders nauwkeurig opgenomen en in beeld gebracht. Werkstations, apparatuur en routing worden zo ingericht dat medewerkers efficiënt kunnen werken, zelfs tijdens lange werkdagen.

We houden rekening met de hoogte van werkbladen, de toegankelijkheid van apparatuur en de looproutes tussen werkstations om fysieke belasting te verminderen en de productiviteit te verhogen. Dit zorgt ervoor dat het personeel veilig en comfortabel kan werken, zodat zij hun aandacht volledig kunnen richten op het leveren van de best mogelijke zorg.

Duurzaam

Schoondergang Van Zwanenburg hecht veel waarde aan duurzaamheid en biedt toekomstbestendige keukenoplossingen. Onze keukens worden vervaardigd in onze eigen werkplaats in Delfgauw, waar we uitsluitend gebruik maken van verantwoord materiaal. Elk meubelstuk, waaronder onderkasten en plinten, is volledig gemaakt van roestvrij staal (RVS), een materiaal dat bekendstaat om zijn 100% recyclebaarheid en lange levensduur.

Onze inzet voor duurzaamheid gaat verder met onze selectie van apparatuur. Deze maakt gebruik van natuurlijke koelmiddelen en energiezuinige technologieën. We streven ernaar om voor 2025 50% van de gebruikte materialen in onze productie te hergebruiken, wat zowel onze ecologische impact vermindert als bijdraagt aan een circulaire economie.

In 8 stappen naar een op maat gemaakte zorgkeukens

Intake & wensenbespreking
Tijdens het eerste gesprek nemen wij de tijd om uw wensen en eisen uitgebreid door te spreken. We bekijken de bouwkundige situatie en nemen eventuele plattengronden door. Als er geen plattegrond beschikbaar is, meten wij de ruimte op. Zo krijgen we samen een helder beeld van de mogelijkheden.
Ontwerp & tekening
Op basis van het intakegesprek maken wij de eerste indelingstekening. Deze bespreken we met u, zodat we eventuele opmerkingen kunnen verwerken. Het kan zijn dat we meerdere versies opstellen, totdat we samen tot een definitief ontwerp komen dat volledig aansluit bij uw wensen en de ruimte.
Offerte & goedkeuring
Na akkoord op de definitieve tekeningen stellen wij een offerte voor u op. We nemen de offerte uitgebreid met u door en staan open voor eventuele aanpassingen of onderhandelingen. Zodra u akkoord geeft, zetten wij de offerte om in een order.
Technische voorbereidingen
Onze projectleider zorgt voor de technische aansluittekening en bespreekt deze met u of het bouwteam. Indien nodig overleggen wij ook met de aannemers en andere betrokken partijen. Daarnaast regelen we de inkoop van materialen en sturen we de productie aan.
Planning & uitvoering
In overleg met onze projectleider stellen wij een gedetailleerde planning op. De projectleider meet de locatie opnieuw in, coördineert de monteurs en zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt, zodat de keuken op tijd en volgens afspraak geplaatst kan worden.
Plaatsing & oplevering
Op de geplande datum wordt uw keuken door ons team geïnstalleerd. Na de plaatsing lopen wij samen met u de keuken door en worden eventuele opleverpunten afgewerkt. Vervolgens stellen wij de apparatuur in bedrijf.
Ingebruikname & training
Zodra de keuken is opgeleverd, geven wij uitleg over de werking van de apparatuur. Indien gewenst verzorgen wij ook een training voor uw personeel, zodat zij de keuken en apparatuur optimaal kunnen benutten.
Nazorg & contact
Ook na de oplevering blijven wij in contact met u om ervoor te zorgen dat alles naar wens functioneert. Heeft u vragen of behoefte aan verdere ondersteuning? Wij staan altijd voor u klaar!
1. Intake & wensenbespreking
2. Ontwerp & tekening
3. Offerte & goedkeuring
4. Technische voorbereidingen
5. Planning & uitvoering
6. Plaatsing & oplevering
7. Ingebruikname & training
8. Nazorg & contact
De Librije 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PROJECT

Restaurant ’t Landhuys – Landgoed Tespelduyn

PROJECT

Restaurant Avans Hogeschool – Breda

PROJECT

Bistrot Centraal – Utrecht

PROJECT

De Vreemde Vogel – Vlaardingen

STORY

Ons MVO-beleid

STORY

Bunzl & SVZ gaan samenwerken

STORY

Nieuwe website

Ervaringen

blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe

Veel gestelde vragen over zorgkeukens

Een zorgkeuken is speciaal ontworpen voor zorginstellingen zoals ziekenhuizen. De focus ligt op functionaliteit, veiligheid, hygiëne, en het kunnen bereiden van grote hoeveelheden maaltijden die voldoen aan strikte hygiënenormen. Dit is cruciaal voor de gezondheid en het welzijn van cliënten.

 

Wij richten ons op een efficiënte routing in de keuken. Een goede routing zorgt voor een veilige en georganiseerde stroom van mensen, ingrediënten en gereedschappen, wat helpt om maaltijden snel en nauwkeurig te bereiden. Dit draagt bij aan de kwaliteit van de maaltijden en het welzijn van cliënten.

 

Wij kiezen voor apparatuur die betrouwbaar is en geschikt voor hoge capaciteit. Dit betekent dat grote hoeveelheden voedsel snel kunnen worden verwerkt zonder kwaliteitsverlies. Bovendien selecteren we apparatuur die helpt om bereidingstijden te verkorten, zodat maaltijden op tijd en warm kunnen worden geserveerd.

 

Om kruisbesmetting te voorkomen, worden zorgkeukens ingericht met specifieke werkzones, zoals aparte gebieden voor rauw voedsel, koken en schoonmaken. Daarnaast wordt gebruik gemaakt van onderhoudsvriendelijke materialen en een logische werkstroom om schoonmaken te vergemakkelijken en voedselveiligheid te waarborgen.

 

Wij gebruiken verantwoord materiaal zoals roestvrij staal (RVS), dat 100% recyclebaar is en lang meegaat. Daarnaast selecteren wij energiezuinige apparatuur en streven wij ernaar om voor 2025 50% van de materialen in onze productie te hergebruiken. Dit zorgt voor een duurzame keukenoplossing die bijdraagt aan een circulaire economie.

 

Bij het ontwerp van zorgkeukens houden we rekening met ergonomie. Werkbladen worden op de juiste hoogte geplaatst en apparatuur is goed toegankelijk. Hierdoor wordt fysieke belasting verminderd, wat zorgt voor een comfortabele en veilige werkomgeving voor het personeel.

 

Zorgkeukens moeten voldoen aan de strengste hygiënenormen, waaronder de HACCP-richtlijnen. Onze ontwerpen helpen deze normen te handhaven door middel van zones voor voedselbereiding, eenvoudige reinigingsmogelijkheden en een logische werkindeling die voedselveiligheid bevordert.

 

Ja, wij bieden volledige nazorg. Na de installatie geven wij uitleg over de werking van de apparatuur en indien gewenst verzorgen wij een training voor het personeel. Ook na de oplevering blijven we in contact om ervoor te zorgen dat alles naar wens functioneert en bieden we verdere ondersteuning indien nodig.