Onderwijskeukens

Waar leren
en praktijk samenkomen
Als foodprofessional zoekt u een keuken die functioneel, veilig en inspirerend is. Denk aan een goed doordachte indeling, moderne en betrouwbare apparatuur en een omgeving die aan de hoogste hygiënenormen voldoet. Bij Schoondergang Van Zwanenburg bieden wij op maat gemaakte oplossingen die uw onderwijskeuken transformeren tot een ideale leeromgeving. Ontdek hoe wij de basis leggen voor een toekomtbestendige onderwijskeuken.
Efficiënte indeling

Een efficiënte indeling vormt de basis van elke onderwijskeuken, omdat deze zowel de esthetiek als de functionaliteit en veiligheid beïnvloed. Tijdens het ontwerpproces houden wij rekening met zowel praktische als educatieve doelen, zodat leerlingen in een veilige en gestructureerde omgeving kunnen leren en experimenteren.

Hoogwaardige apparatuur

In onderwijskeukens, waar leren en koken samenkomt, is investeren in hoogwaardige apparatuur belangrijk. Omdat leerlingen en docenten de apparaten dagelijks gebruiken, moeten deze robuust zijn en bestand tegen intensief en som onervaren gebruik. Wij adviseren apparatuur die bescherming biedt tegen verkeerd gebruik, bijvoorbeeld door eenvoudige bediening, wat het werken nog veiliger maakt. Zo blijft de keuken klaar voor elke lesdag.

Veilige leeromgeving

Een veilige leeromgeving in een onderwijskeuken begint bij een zorgvuldige fysieke inrichting en afwerking. Het ontwerp moet ergonomisch verantwoord zijn, zowel voor de docent als de leerlingen, met de juiste werkhoogtes en loopruimtes om lichamelijke belasting en ongevallen te voorkomen. Wij letten op goed apparatuur in de keuken en waarborgen de veiligheid door scherpe randen te vermijden. Deze maatregelen zorgen ervoor dat docenten en leerlingen veilig en met plezier kunnen werken.

Opslag, koeling en duurzaamheid
Zorg voor voldoende opslagruimte en koelcapaciteit, en kies duurzame opties om de milieueffecten te minimaliseren en de operationele kosten te verlagen.
Flexibiliteit en schaalbaarheid
Ontwerp de keuken met het oog op flexibiliteit en schaalbaarheid, zodat deze gemakkelijk kan worden aangepast aan veranderende omstandigheden en groeiende vraag.

De fundamenten van een onderwijskeuken

Een effectieve onderwijskeuken begint met sterke fundamenten. Bij Schoondergang Van Zwanenburg zorgen wij voor een efficiënte indeling, hoogwaardige apparatuur en een veilige leeromgeving. Onze maatwerkoplossingen dragen bij aan het ontwikkelen van culinaire vaardigheden en het inspireren van de volgende generaties foodprofessionals.
SVZ & onderwijskeukens

Uw keuken, onze passie

Bij Schoondergang Van Zwanenburg streven we ernaar om uw keukenproject tot in de kleinste details te perfectioneren. Onze services gaan verder dan alleen het leveren van standaardoplossingen; we bieden maatwerkontwerpen die naadloos aansluiten op uw specifieke behoeften en visie.

Advies en ondersteuning

Bij Schoondergang Van Zwanenburg begrijpen we dat een onderwijsinstelling meer is dan alleen een plek om maaltijden te bereiden. Wij bieden deskundig advies om uw keuken zo te ontwerpen dat kinderen zich optimaal kunnen ontwikkelen. Dit betekent een efficiënte keuken, met oog voor hygiëne, veiligheid en gebruiksgemak.

Wanneer u contact met ons opneemt, luisteren wij met aandacht naar uw wensen en eisen. We nemen de tijd om te begrijpen welke ruimte u beschikbaar heeft en wat uw verwachtingen zijn op het gebied van kwaliteit en levensduur van de apparatuur. Dit geldt zowel voor praktijklessen koken als bijvoorbeeld voor het aanbieden van voedzame maaltijden.

Onze betrokkenheid bij uw project is compleet. We beschikken over alle benodigde expertises. Van projectadviseurs en calculatoren tot tekenaars, monteurs, werkvoorbereiders en projectleiders: elk teamlid speelt een belangrijke rol in uw grootkeukenproject. Wij staan klaar om u te ondersteunen bij elke stap van het proces, van het eerste advies op locatie tot de uiteindelijke installatie en bijbehorende uitleg.

Maatwerk

Wij leveren keukens die volledig zijn afgestemd op uw specifieke wensen en eisen. Wanneer een keuken maatwerk vereist, worden de afmetingen door onze projectleiders nauwkeurig opgenomen en in beeld gebracht. De gedetailleerde tekening wordt vervolgens gecontroleerd en goedgekeurd door onze projectleider voordat de productie start in onze eigen werkplaats in Delfgauw.

Een onderwijskeuken moet leerlingproof zijn. Daarom besteden we extra aandacht aan veiligheid, zoals afgeronde randen, goed bereikbare noodknoppen en veilige opstellingen van apparatuur. Daarnaast zorgen we ervoor dat de indeling het leerproces ondersteunt, met duidelijke werkplekken en goed zichtbare kookprocessen.

Duurzaam

Schoondergang Van Zwanenburg hecht veel waarde aan duurzaamheid en biedt toekomstbestendige keukenoplossingen. Onze keukens worden vervaardigd in onze eigen werkplaats in Delfgauw, waar we uitsluitend gebruik maken van verantwoord materiaal. Elk meubelstuk, waaronder onderkasten en plinten, is volledig gemaakt van roestvrij staal (RVS), een materiaal dat bekend staat om zijn 100% recyclebaarheid en lange levensduur.

Met energiezuinige apparatuur en slimme indelingen creëren wij keukens die jarenlang betrouwbaar functioneren zonder constant onderhoud. Dit stelt scholen en universiteiten in staat zich te richten op hun kernactiviteiten. Of het nu gaat om een uitbreiding van een bestaande keuken of de bouw van een geheel nieuwe onderwijskeuken, wij leveren een oplossing die zowel functioneel als toekomstbestendig is.

In 8 stappen naar een op maat gemaakte onderwijskeuken

Intake & wensenbespreking
Tijdens het eerste gesprek nemen wij de tijd om uw wensen en eisen uitgebreid door te spreken. We bekijken de bouwkundige situatie en nemen eventuele plattengronden door. Als er geen plattegrond beschikbaar is, meten wij de ruimte op. Zo krijgen we samen een helder beeld van de mogelijkheden.
Ontwerp & tekening
Op basis van het intakegesprek maken wij de eerste indelingstekening. Deze bespreken we met u, zodat we eventuele opmerkingen kunnen verwerken. Het kan zijn dat we meerdere versies opstellen, totdat we samen tot een definitief ontwerp komen dat volledig aansluit bij uw wensen en de ruimte.
Offerte & goedkeuring
Na akkoord op de definitieve tekeningen stellen wij een offerte voor u op. We nemen de offerte uitgebreid met u door en staan open voor eventuele aanpassingen of onderhandelingen. Zodra u akkoord geeft, zetten wij de offerte om in een order.
Technische voorbereidingen
Onze projectleider zorgt voor de technische aansluittekening en bespreekt deze met u of het bouwteam. Indien nodig overleggen wij ook met de aannemers en andere betrokken partijen. Daarnaast regelen we de inkoop van materialen en sturen we de productie aan.
Planning & uitvoering
In overleg met onze projectleider stellen wij een gedetailleerde planning op. De projectleider meet de locatie opnieuw in, coördineert de monteurs en zorgt ervoor dat alles volgens planning verloopt, zodat de keuken op tijd en volgens afspraak geplaatst kan worden.
Plaatsing & oplevering
Op de geplande datum wordt uw keuken door ons team geïnstalleerd. Na de plaatsing lopen wij samen met u de keuken door en worden eventuele opleverpunten afgewerkt. Vervolgens stellen wij de apparatuur in bedrijf.
Ingebruikname & training
Zodra de keuken is opgeleverd, geven wij uitleg over de werking van de apparatuur. Indien gewenst verzorgen wij ook een training voor uw personeel, zodat zij de keuken en apparatuur optimaal kunnen benutten.
Nazorg & contact
Ook na de oplevering blijven wij in contact met u om ervoor te zorgen dat alles naar wens functioneert. Heeft u vragen of behoefte aan verdere ondersteuning? Wij staan altijd voor u klaar!
1. Intake & wensenbespreking
2. Ontwerp & tekening
3. Offerte & goedkeuring
4. Technische voorbereidingen
5. Planning & uitvoering
6. Plaatsing & oplevering
7. Ingebruikname & training
8. Nazorg & contact
De Librije 1

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

De Librije

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

PROJECT

Restaurant ’t Landhuys – Landgoed Tespelduyn

PROJECT

Restaurant Avans Hogeschool – Breda

PROJECT

Bistrot Centraal – Utrecht

PROJECT

De Vreemde Vogel – Vlaardingen

STORY

Ons MVO-beleid

STORY

Bunzl & SVZ gaan samenwerken

STORY

Nieuwe website

Ervaringen

blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe
blogs
Voeg je koptekst hier toe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Voeg je koptekst hier toe
Voeg je koptekst hier toe

Veel gestelde vragen over onderwijskeukens

Een effectieve onderwijskeuken combineert een efficiënte indeling, hoogwaardige apparatuur en een veilige leeromgeving. Dit zorgt ervoor dat leerlingen in een inspirerende setting kunnen leren en experimenteren met culinaire vaardigheden.

De indeling beïnvloedt zowel de esthetiek als de functionaliteit en veiligheid van de keuken. Een goed doordachte indeling maakt het mogelijk dat leerlingen veilig en gestructureerd leren koken, terwijl praktische en educatieve doelen worden ondersteund.

 

Wij adviseren hoogwaardige, robuuste apparatuur die bestand is tegen intensief gebruik. Apparatuur moet eenvoudig te bedienen zijn om de veiligheid te waarborgen en te beschermen tegen verkeerd gebruik, wat essentieel is in een leeromgeving.

 

Wij besteden aandacht aan ergonomisch ontwerp en veilige afwerkingen, zoals afgeronde randen en goed bereikbare noodknoppen. Dit helpt ongevallen te voorkomen en zorgt ervoor dat zowel docenten als leerlingen veilig en met plezier kunnen werken.

 

Wij leveren keukens die volledig zijn afgestemd op de specifieke wensen en eisen van uw onderwijsinstelling. Onze projectleiders maken gedetailleerde tekeningen en houden rekening met de unieke aspecten van uw keuken en leeromgeving.

 

Onze keukens zijn vervaardigd uit roestvrij staal (RVS), dat 100% recyclebaar is. We kiezen voor energiezuinige apparatuur en slimme indelingen die langdurig betrouwbaar functioneren zonder constant onderhoud, waardoor de ecologische impact wordt verminderd.

 

Het ontwerp van de keuken wordt afgestemd op uw lesmethode en pedagogische doelen, zodat het leren en ontwikkelen van de leerlingen optimaal wordt ondersteund. Dit zorgt voor een veilige, leerzame en inspirerende omgeving.

 

Het proces omvat verschillende stappen, waaronder intake, ontwerp, offerte, technische voorbereidingen, planning, plaatsing, ingebruikname en nazorg. Wij zijn betrokken bij elke stap om ervoor te zorgen dat de keuken aan al uw wensen voldoet.

 

Na de installatie bieden wij uitleg over de werking van de apparatuur en kunnen we training verzorgen voor uw personeel. We blijven ook na de oplevering beschikbaar voor nazorg en ondersteuning om ervoor te zorgen dat alles naar wens functioneert.

 

SVZ messenblog 7 delig incl messen (2)
Combisteamers, koelkasten, fornuizen en grills: alle apparatuur die u nodig heeft vindt u in onze webshop en in één van onze vestigingen
Dankzij onze landelijke servicedienst is er altijd een monteur in de buurt. Zij helpen u met preventief onderhoud aan uw apparatuur en lossen storingen snel op. Zo hoeft uw keuken nooit onnodig stil komen te staan.