Duurzaamheid

Duurzaamheid is de levensader van SvZ, doordringend in alles wat we doen.

Duurzaamheid staat wereldwijd hoog op de agenda als een actueel en urgent thema. SvZ wil niet achterblijven maar vooroplopen door stelling te nemen en keuzes te maken die de impact op het milieu en de leefomgeving zoveel mogelijk beperken. Tegelijkertijd streven we naar behoud van kwaliteit en economische voordelen van onze producten en diensten. Dit is een voortdurend proces waarbij we dagelijks nieuwe inzichten opdoen en nooit stil kunnen staan. Wij geloven dat ‘duurzaamheid’ geen loze marketingbelofte mag zijn, maar integraal moet worden meegewogen in alles wat we als onderneming doen.

Op welk gebied integreren wij onze duurzaamheids-aspiraties?

Onze klanten

Binnen SVZ hanteren we een duurzaam uitgangspunt, beginnend met het vaststellen van een duurzame lijn in onze merkenmix. We zetten ons voortdurend in om onze klanten bewust te maken van duurzame alternatieven. 

Wij geloven dat elke interactie en keuze invloed heeft op de wereld om ons heen. Daarom streven we naar voortdurende verbetering en innovatie in Grootkeukentechniek, Restaurant- & Keukenartikelen, en Service en Onderhoud. Bij SVZ staat onze rijke historie niet alleen symbool voor ons verleden, maar ook voor onze voortdurende toewijding aan het vormgeven van een duurzame toekomst. Wij willen onze klanten blijven inspireren en ondersteunen op hun weg naar duurzame keukenoplossingen. 

Onze leveranciers

Bij Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ) besteden we nauwgezet aandacht aan de sociale en milieuaspecten bij het inkopen van producten en diensten. Onze zorgvuldig geselecteerde leveranciers delen dezelfde waarden als ons bedrijf. We dagen onze leveranciers voortdurend uit om innovaties op duurzaam gebied door te voeren en zich blijvend te ontwikkelen.

Maatschappij

Bij Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ) geloven we dat een waardevolle bijdrage aan de maatschappij begint bij onszelf. Vanuit onze organisatie streven we ernaar intrinsiek bij te dragen aan de samenleving. We verzamelen bijvoorbeeld gebruikte cartridges en oude mobiele telefoons voor Stichting Opkikker. Deze items worden gerecycled, en voor elk exemplaar ontvangt de stichting een vergoeding, waarmee zij zich inzetten voor gezinnen met een ongeneeslijk ziek kind. Daarnaast nemen wij, samen met onze medewerkers, actief deel aan World Cleanup Day. In teamverband gaan we op pad om een specifieke locatie vrij te maken van afval. Een kleine moeite met een groots resultaat.

Duurzame partners

Bij Schoondergang Van Zwanenburg (SVZ) implementeren we diverse afvalscheidingsprocessen, en waar mogelijk maken we gebruik van een recyclesysteem. Ons bedrijf vermijdt zakendoen met lage lonen landen waar er een reële kans is op vormen van slavernij en/of kinderarbeid tijdens de productie. Daarnaast streven we naar het verminderen van CO²-uitstoot. We blijven continu op zoek naar nieuwe mogelijkheden op het gebied van duurzame grondstoffen, producten en diensten.

Groene energie

Voor de verduurzaming van een woning kan er in sommige gevallen gebruikt gemaakt worden van subsidies. Bijvoorbeeld van de overheid, provincies, de Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) of van het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting (SVn)

Dat is een fijn gegeven maar uitzoeken op welke subsidie voor verduurzaming je precies recht hebt en hoe je het vervolgens aanvraagt, dát blijkt in de praktijk vaak ingewikkeld.

Certificaten

iso9001 black
iso 14001 black

Duurzame artikelen

Duurzame blogs

STORY

SVZ’s Horecava 2024

STORY

Ons MVO-beleid

STORY

Bunzl & SVZ gaan samenwerken

Veelgestelde vragen over duurzaamheid

Grootkeukentechniek kan bijdragen aan duurzaamheid door energiezuinige apparaten te gebruiken die minder water en elektriciteit verbruiken. Het implementeren van systemen voor warmteterugwinning en het gebruik van materialen met een lage milieu-impact voor keukenapparatuur zijn ook belangrijke stappen. Daarnaast helpt het integreren van technologieën voor slim energiebeheer om piekverbruik te verminderen en de algehele efficiëntie te verhogen.
Preventief onderhoud omvat regelmatige inspecties en schoonmaak van apparatuur, het tijdig vervangen van versleten onderdelen en het zorgen voor goede ventilatie om oververhitting te voorkomen. Dit niet alleen verlengt de levensduur van de apparatuur, maar zorgt ook voor een efficiëntere werking, wat resulteert in een lager energieverbruik en minder voedselverspilling.
Storingen kunnen duurzaam worden aangepakt door gebruik te maken van diagnose op afstand en monitoringtechnologieën om problemen vroegtijdig te identificeren en snel te verhelpen. Het trainen van keukenpersoneel om kleine problemen zelf op te lossen kan ook helpen om de afhankelijkheid van externe serviceteams te verminderen en de reparatietijd te verkorten. Daarnaast is het belangrijk om gerecyclede of gereviseerde onderdelen te gebruiken voor reparaties om de milieu-impact van nieuwe productie te verminderen.
Bij het kiezen van duurzame restaurant- en keukenartikelen moet gelet worden op producten die gemaakt zijn van gerecyclede of gemakkelijk recycleerbare materialen. Producten met een lange levensduur en die energie- of waterbesparing bieden hebben de voorkeur. Het is ook belangrijk om te kijken naar de milieukeurmerken zoals Energy Star of EU Ecolabel, die de duurzaamheid van producten certificeren.